petek, 8. marec 2019

Gvineja

Potovanje skozi Gvinejo je počasno in naporno... Razlog so predvsem njihove slabe ceste, katerim na trenutke kar ni videti konca. V vsakem večjem kraju pa se običajno nahaja še policijska kontrola, ki te kot belčka zmeraj ustavi. Pregledajo vse papirje (dovoljenje za avto, prometno, vozniško, včasih tudi potni list) in tudi vso dodatno opremo v avtu. Dva trikotnika, prva pomoč in gasilni aparat. Če ti kaj manjka, sledi kazen. Dvakrat sva morala plačati kazen. Enkrat Natalija ni bila pripeta, drugič se je vozila na strehi. Vsakič je kazen znašala 1 eur :) 

Na teh policijskih kontolah se je najbolje naredit malo bebčka. Edina francoska beseda, ki jo spregovoriš, je pozdrav. Nato vse naprej lepo v angleščini, ki jo seveda ne razumejo. In manj kot te razumejo, manj se jim da ukvarjat s tabo.

Najlepši del vožnje skozi Gvinejo je bil park Ziama - deževni gozd, v katerem živijo sloni. Skozi sva se žal samo peljala, ker se sloni v sušni dobi nahajajo predaleč v gozdu. Prav tako lep del Gvineje je cesta, ki pelje od mesta Kankan proti jugu. Cesta je sicer zelo slaba, a se voziš skozi gore in vasi. Ljudje so presrečni, ko vidijo belčke in v nekaterih vaseh za avtom niso tekli samo otroci, ampak je tekla kar cela vas!








Ni komentarjev:

Objavite komentar