nedelja, 31. marec 2019

Cap Skirring

Po dvomesečni poti od Slovenije do Zahodne Afrike, po dnevih preživetih v avtu, slabih cest, prahu, parkov, itd itd je čas za nekaj počitka. Zato sledi nekaj dni plaže v Casamancu. To je regija v južnem Senegalu, ki je bila še deset let nazaj rahlo nevarna zaradi upornih domačinov, ki so se borili za samostojnost. Danes je to regija, ki je malo drugačen tropski paradiž, kot smo ga vajeni. Tam niso samo bele plaže in palme, ampak je Casamance dejansko delta istoimenske reke. Stičišče reke in morja je zmeraj nek poseben svet. Celotna pokrajina so mangrovi, riževa polja, palme, vasi, bele plaže, itd... Torej odlično izhodišče za raziskovanje.

Ampak najprej nekaj plaž. Na jugu Casamanca se nahaja kraj Cap Skirring. Neskončno dolga bela plaža, ki se nadaljuje naprej v Gvinejo Bissao. Slednja plaža Varela je tudi najlepša plaža v Gvineji Bissao. 

Sam nisem morski človek in za dopust nikoli nebi izbral morja. Vročine ne maram. Ležanja na plaži pa se naveličam po dnevu ali dveh. Že nekaj let tako zame morje predstavlja plezanje v Paklenici na Hrvaškem, kjer morje sicer vidim nekaj metrov nižje od apartmaja, a se običajno sploh ne grem kopat :) Tako sem tudi v Cap Skirringu en cel dan preležal na plaži pri prebiranju knjige o osvajanju Himalaje. No, dvakrat sem se šel še malo namočit v vodo. Nato pa sva z Natalijo odšla v notranjost Senegala raziskovat še preostanek regije Casamanca.






Ni komentarjev:

Objavite komentar