ponedeljek, 28. januar 2019

Mavretanija


Mavretanija. Še ena popolna neznanka pred potovanjem. A tekom potovanja, pogovorov z različnimi popotniki, itd, me je država kar malo navdušila. V Mavretaniji najdemo drugi največji monolit na svetu, ki je celo višji (633m), kot Ayers rock v Avstraliji. V Mavretaniji vozi najdaljša vlakovna kompozicija na svetu - 2,5km! Obala same Mavretanije je čudovita, a žal ni bilo časa, za njeno raziskovanje. 

Še ena posebnost potovanja po Mavretaniji so check pointi. Če državo samo prečiš, jih je nekje 25, če se ustaviš še v kakem mestu, pa še dodatnih 5 ali 10. Na vsakem check pointu od tebe zahtevajo fiche. To je obrazec s tvojimi podatki, ki si ga pripraviš že v Sloveniji. Kateri so ti podatki, najdeš na netu. Vsebuje pa naj tudi znamko vozila in registrsko.

Mavretanijo smo prečili v treh dneh (plus dva dneva postanka v glavnem mestu). Pokrajina ob morju gre od kamnite puščave, puščavskih sipin, pa vse do dokaj zelenega parka tik pred mejo. Ceste pa... Voziš se po lepem asfaltu, ko te iznenada preseneti globoka luknja, katera ti brez problema prebije gumo. Mi smo k sreči izgubili le sprednjo smerno luč.












Ni komentarjev:

Objavite komentar