ponedeljek, 5. oktober 2009

Aden

Pristaniško mesto na jugu Jemna. Od mesta sem pričakoval veliko, a na koncu sem bil kar malo razočaran. Za začetek sem se skregal z voznikom taxija, ki me je želel prenesti naokoli. V mestu pa je bilo noro vroče. Center mesta leži namreč v kraterju, tako da ni niti najmanjše sapice, ki bi te vsaj malo hladila. 

Zvečer se dobiva z Andrejem in greva nekaj pojest. Na tržnici vsak večer prinesejo svež ulov rib. Če se spoznaš na ribe lahko kupiš ribo in potem greš z njo čez cesto v restavracijo, da ti jo spečejo. Ker o ribah nimava pojma, sva šla direktno v restavracijo, kjer so nama izbrali ribo in jo spekli. Najboljša riba v življenju! Ribo odprejo in jo položijo s kožo navzdol na mrežo. Vse to skupaj spustijo v posebno peč tik nad ogenj. Koža se sicer črno zapeče, meso pa pride noro dobro zapečeno! Na stenah te peči pa hkrati z ribo pečejo kruh.

Zjutraj greva še do agencij, ker želiva kupit karto za do otoka Sokotre. Iz Adna ni nobnega frej letala, tako da vzameva letalo iz Al-Mukalle. A ko želiva z javnim prevozom iz Adna do Al-Mukalle nama domačini tega ne pustijo. Pravijo, da je za nas turiste malo nevarno, ker gre cesta čez območje, kjer radi ugrabljajo turiste. Ne preostane nama drugega, kot da prebukirava letalsko karto za Sokotro iz Sane, z javnim transportom pa se vrneva v Sano.





Ni komentarjev:

Objavite komentar