sobota, 19. julij 2014

Tbilisi

Pred potovanjem nisem imel pojma kaj lahko pričakujem od glavnega mesta Gruzije Tbilisija. Nekako sem celo mislil, da bo to spet kako mesto v stilu Centralne Azije, ki imajo sicer nek svoj značaj, ampak potem se tu vsa simpatija neha.

In tako sem se odpravil sprehajat po mestu brez nekih pričakovanj... In ko sem prišel v stari del mesta, me je ta del mesta navdušil... Stare hiše zgrajene v nekakšnem starem ruskem slogu so že zdavnaj dobile patino... Vsaka ima unikaten balkon, terasico. Med ulicami rastejo visoka drevesa. Nad kakšnim arijem je pergola po kateri raste grozdje. Začnem se vzpenjat po stopnicah v hrib. Opečnate stopnice, opečnate hišice, pergole z grozdjem, zavite ozke uličice, terasa v senci dreves in s pogledom na cel Tbilisi..

Zvečer v parke pride ogromno ljudi, otroci so plezali po kupolah starih term. Iz marsikaterega bara se ven sliši živa glasba. In poleg odličnih vin imajo tudi ogromen izbor piv. Dejansko lahko po lokalih najdeš vsa pomembna evropska piva!Ni komentarjev:

Objava komentarja