petek, 11. november 2011

Srfanje...

Kraj: Jeffreysbaai, Republika Južna Afrika
East coast v Južni Afriki je raj za srfarje... In ko si enkrat v meki srfanja, potem ti ne preostane drugega, kot da tudi sam sfuraš kaki val... Nisem bil sicer edini, ki nad srfanjem od začetka ni bil preveč navdušen. Prej ali slej le ujameš val, ležiš na trebuhu na deski in se pelješ... Res dober filing. Čist nas je zasvojilo. Tako da je bil naš naslednji projekt se peljati vsaj nekaj sekund tudi na nogah... Kar mislim da je uspelo vsem :)
Prvi dan smo preživeli v Victoria bay...



Nekateri so že peljali penco...




...medtem ko drugi so samo opazovali profije...


Ko smo osvojili nekaj osnov pa pride čas za J-bay. Zaliv, ki ponuja najboljši desni val za srfanje na svetu! No, mi ga ravno nismo vozili in smo raje samo opazovali...


Mi smo se pa prestavili na čisto običajno plažo, kjer se valovi lomijo poljubno, potujeejo par deset metrov, ni nobenih skal...


Zdj zelo na kratko, kakor stvari razumem jaz. Za valove potrebuješ obalo, kjer se valovi zmeraj enako lomijo. Običajno je to neka kamnita oz. skalnata obala. Tik preden se val zlomi, ga probaš ujeti in se na njem peljati... Če se val zlomi nad teboj te izjemna moč vode zelo premeče. Običajno ne veš kje so tla, kje je gladina. Pa še kak srf lahko dobiš po glavi. Tako da nek amater nima kaj iskati na obali, kjer ga lahko voda vrže ob skale.

V J-bayu se ob rtu lomi ta slavni val, ki potuje potem par sto metrov vzdovš obale. Kar pomeni teh par sto metrov srfanja enega vala!


Zmeraj se čudim kdaj najdejo čas, da se primejo za nos...





Ni komentarjev:

Objavite komentar