četrtek, 17. november 2011

Drakensberg

Kraj: Natal Drakensberg National Park, Republika Južna Afrika
Spet en tak mal poseben kraj - Drakensberg... Slikovita gorska veriga v Južni Afriki.

Mesteca na poti v Drakensberg.Drakensberg na obzorju.

Ena izmed priljubljenih točk je Amphitheathre. Ta stena oz. gora je dobila ime zaradi svoje oblike.V hostlu so nam želeli drago prodati voden izlet na Amphitheathre. A ker smo vajeni naših Julijcev, smo se kar sami spoprijeli z goro. Pot sicer lahka z eno malo večjo prepreko.
Treba pa čestitat Myintu. Se boji višine, a je vseeno prilezel čez lestev. Na vrhu. Ni Drakensberg sicer tako lep kot naši Julijci ali naša Logarska. Ampak, imamo Perota, ki jim doda to dodatno vrednost..


Tole je pa točka, kjer pada tale voda v drugi najvišji slap na svetu. Tugela falls. Meri kar 948 merov. A kot vidite ima komaj kaj vode. Pa še padec ni direkten.


V naših gorah Čehi brez primerne obutve in slabo oblečeni. V Afriki pa Slovenci :) Zlizani supergi. Kratke hlače in pulover. In to za na tri jurje visoko!


Še dve panorami.Jezero odbija sončne žarke...


In tole ni fish eye... :)


2 komentarja:

  1. zlo mi je všeč ona fotka s tabo.. mislim da ji centralnost zlo ustreza.. kakšen napiflan fotograf bi mogoče trdil da portreti ne smejo biti simetrični.. ampak ta je moral biti res dober da je to presegel.. Čestitam.
    In še to: Čehi ponavadi nimajo niti kape!

    Drži se

    OdgovoriIzbriši