sreda, 9. november 2011

Cape Town

Kraj: Kaapstad, Republika Južna Afrika
Od Cape Towna sem reees veliko pričakoval... Me je pa na koncu kar razočaral. Mesto za bogate belce. Z eno žur ulico (kar se mene tiče tudi če je nebi bilo). Tako da na koncu ti ostane le vzpon na Lion's head ali pa na Table mountain, kjer se ti odpre pogled na mesto. Ti dve gori ubistvu tvorita značilno panoramo mesta.

Treba pa še omenit market (prva slika). Meni in verjetno tudi ostalim pač najbolši plac v mestu. V nekih starih halah se vsak vikend pripravi market, na katerem lahko kupiš en kup domačih izdelkov, domače hrane, poskušaš lahko hrano, vina, piješ kofe, ješ sladice, itd itd. Sam sem si privoščil najboljši sendvič v življenju. Namesto šunke je imel notri kar stejk :)

Ob doživetju tega prostora se hitro uprašaš zakaj tega ni pri nas. In pred očmi imam Tobačno, ko so porušili res lep objekt zato, da bo tam parkirišče....




2 komentarja:

  1. Samo komentar na tržnico. Ko potujem, me pot vedno zanese v smer tržnice, ker je to enostavno prostor, ki me navdihuje. Želim pa pohvaliti tudi našo ljubljansko tržnico, ki ponuja veliko! Morda ni tako zelo sproščena kot v Cape Townu (posledica kulture), vsekakor pa najdeš veliko prijaznih stricev in tet, odprtih, s številnimi izdelki od sadja in zelenjave do kruha, salam, sladic, domačih sokov in marmelad, mesa, mlečnih izdelkov in vsega ostalega, kar se običajno najde v gospodinjstvu. Če prodajalci sami ne ponudijo svojih izdelkov za pokusiti, jih zagotovo lahko probaš, če vprašaš. Torej, ljubljanska tržnica je tudi ena izmed tistih, ki piše svojo (zanimivo) zgodbo.
    Pa fajn potujte še naprej!

    OdgovoriIzbriši
  2. no ja...market in naša tržnica ravno nimata iste ciljne skupine ljudi...in to sem nekako želel povdariti, čeprav tega iz mojega zapisa ni morda ravno za razbrati...zato pravim, da nam manjka en tak prostor.

    market tu poleg hrane ponuja še neke razstave, domače izdelke fotografijo, modo lokalnih oblikovalcev, itd itd. je že skoraj kot nek event, za katerega se ve, da se zgodi enkrat tedensko, in da je tam en kup zanimivih stojnic, trgovinic, itd..

    OdgovoriIzbriši