četrtek, 12. avgust 2010

Guli ali Beg

Med bivanjem v vasici Almadi se odpravim na izlet do kanjona Guli ali Beg na vzhodu Kurdistana. Potovanje poteka sila preprosto. Postaviš se ob cesto in z dvignjeno roko štopaš avtomobile. Avtomobili ustavijo zelo hitro in četudi ne pelje v tvoj kraj, te pelje vsaj del poti. Nekateri pričakujejo nekaj denarja v zameno, spet drugi te peljejo zastonj.

Pokrajina pa je naravnost čudovita! Do kanjona prispem pozno zvečer. Ustavim se v lokalu, kjer nakupim nekaj vode. Ena izmed družin me povabi na čaj. Poiščem kraj za spanje. Odidem nekaj sto metrov ob cesti, kjer najdem potko, ki se vzpne po kanjonu navzgor. V trdi temi plezam čez skale in iščem čim bolj raven prostor za spanje. Na eni izmed polic postavim samo notranji šotor, toliko da imam mir pred komarji in ostalimi žuželkami. Noč je jasna in polna utrinkov oz. solz svetega Lovrenca. Vsakoletni avgustovski pojav, ko Zemlja leti skozi ostanke kometa.

Zjutraj se zbudim v lepo sončno jutro, pogled na kanjon je čudovit. V lokalu pri cesti pa mi pripravijo manjši zajtrk, ki je seveda spet darilo :)

pokrajina

moje prenočišče

kanjon Guli ali Beg

Ni komentarjev:

Objavite komentar