sobota, 2. februar 2019

Senegal

Skozi Senegal sem se peljal že poleti in obiskal nekaj krajev. Nacionalni park Niokolo Koba ima sicer zelo lepo naravo, a žal skoraj nobenih živali. Skozi sem se peljal le zato, ker sem želel videti neke vasi ob meji z Malijem. Dakar je ogromna prašna in prometna prestolnica, v katero si ne želim vrniti. A ker rabim vizo za Mali, moram nekaj dni preživeti tudi v Dakarju. 

Ko smo prispeli v Senegal smo se za eno popoldne ustavili v St. Louisu. Simpatično kolonialno mestece smo predvsem izkoristili, da smo se najedli, malo sprehodili in si našli prostor nekje na obali, kjer smo kampirali. Naslednji dan smo nadaljevali proti Dakarju in se ustavili pri Roza jezeru, ki je bil mnoga leta zadnja točka na slavnem Rallyju Dakar.

Ko smo dobili vizo za Mali, smo se ločili. Zoran je odšel proti Burkini Faso, midva z Natalijo pa južno v park Bandia in nato na obalo med mangrove. Čeprav sva začela malo več časa namenjati ogledovanju, uživanju v potovanju, itd, je bilo še zmeraj veliko vožnje. Tudi zaradi najine želje, da si ogledava vas Dindefelo ob Maliju. Na poti tja sva predrla dve pnevmatiki, zato sva se odločila, da bo vas počakala do naslednjič.






1 komentar: