sreda, 3. januar 2018

Udaipur

Udaipur je zgodovinska prestolnica kraljestva Mewar, danes pa zaradi številnih palač in njegove lege ob jezerih velja za nekakšne Benetke vzhoda. Je zelo pomembno historično, kulturno in tudi turistično mesto v provinci Rajasthan.

Žal se moje potovanje bliža koncu. Letalsko karto imam kupljeno, pred mano pa je še toliko planov, da mi počasi zmanjkuje časa. Začnem hiteti in tako potovati na način, kot si ne želim. Kljub temu, da si ogledam večino palač imam tako občutek, da gre mesto mimo mene. Da ne omenjam, da za nekaj dobrih fotografij enostavno rabim čas, ki ga pa nimam.

Prvi dan se tako osredotočim na center mesta, si ogledam palačo, sprehodim skozi tržnico ter se zvečer povzpnem na bližnji grič, kjer je čudovit pogled na palačo ob jezeru Pichola. Drugi dan sledi ogledovanje širše okolice. Najamem si skuter in se odpravim najprej okoli sosednjega jezera, se vzpnem na enega izmed gričev, ter se ustavim na nekaj razglednih točkah. Opoldne preživim zopet blizu palače, a na nasprotnem bregu jezera Pichola. Popoldne grem okoli jezera Pichola in se vzpnem na nekoliko višji vrh, kjer je manjša palača Monsoon. Večer zaključim s panoramsko vožnjo s čolnom po jezeru Pichola.








Ni komentarjev:

Objavite komentar