ponedeljek, 18. september 2017

Peking 3.del



Eden prijetnejših kotičkov v Pekingu je poletna palača. Ogromen kompleks parka z jezerom, hribom, vrtovi, palače, templji, paviljoni, itd... Domačini radi zahajajo v ta park, da se rekreirajo, družijo ali samo pobegnejo od vročine mesta. Prvi tempelj je bil v parku zgrajen v 12. stoletju. V naslednjih stoletjih se je kompleks stavb širil, nekje v 17. stoletju pa so kitajski vladarji vrtove s templji začeli uporabljati kot svoje privatno rezidenco, kamor je navadnim ljudem bil dostop prepovedan. Podobno kot v Prepovedanem mestu, ki je ime dobilo ravno zaradi tega.

Sam sem se po parku sprehodil z Egipčanom Youssefom, ki sem ga spoznal dva dni prej na Olimpijskem stadionu. Youssef ima youtube kanal, na katerem predstavlja tehnološke igračke (mobitele, fotoaparate) in ima preko 75 tisoč sledilcev. V Kitajski se je znašel zaradi vabila enega izmed podjetij, da mu predstavijo nekaj tehnoloških novosti. In ker je bilo to njegovo prvo potovanje, je bil vesel, da sva se srečala, ker je bil malo izgubljen, kaj bi sam počel v mestu.

Park je sicer kar poln predvsem lokalnih turistov. Ampak ni težko najti kotičke, kjer si sam oz kjer je nekaj domačinov, ki se družijo ob čaju ali igranju kart. In ker se mi je park zelo dopadel, ker je bilo veliko motivov, sem zlahka preživel v njem skoraj cel dan.
















Ni komentarjev:

Objavite komentar