torek, 22. januar 2019

Atlantik


Atlas smo prečili trikrat. Pri zadnjem prečenju, Marakeš - Agadir, smo se spustili do Atlantske obale. Pred leti sem del te obale že prevozil (Casablanca - Sifi) in nekako sem pričakoval, da bo tudi od Agadirja naprej cesta večinoma potekala po sami obali. Pa ni ravno tako. Cesta večino časa poteka bolj v notranjosti Maroka.

Vsak dan si izberemo nek dnevni cilj, ki naj bi ga dosegli, zato se včasih vozimo tudi pozno v noč. Ker smo malo v stiski s časom, nam tak način pomaga, da se dejansko premikamo proti jugu, ker čez dan se veliko ustavljamo in napredujemo bolj počasi. Za navigacijo uporabljamo app maps.me, ki ima vrisane res vse možne ceste, a včasih ne loči med slabo in dobro cesto. Enkrat nas je tako peljal iz glavne ceste po nekem kolovozu, ki se je spremenil v strmo gramozno sled.

Ta dan smo si za cilj postavili naravni most Legzira. Cilje izbiramo s pomočjo app iOverlander, kjer je tudi kratek opis in ostale informacije, ki jih potrebuješ. Ko smo bili blizu naravnega mostu Legzira, smo s ceste zapeljali sicer malo prepozno. Na slepo se utaborimo blizu roba pečine nad morjem. Zjutraj se nam odpre prelep pogled na naravni most, vidimo pa, da ker smo šli predaleč, smo se izognili ostalim avtodomom, ki so noč preživeli na mestu, ki so ga poiskali s pomočjo app iOverlander.










Ni komentarjev:

Objavite komentar