ponedeljek, 21. julij 2014

Wine tasting

Gruzija je s svojo 7000 letno zgodovino ena izmed najstarejših regij na svetu, kjer pridelujejo vino. In od 2000 sort trte jih je kar 500 iz Gruzije! Če tu dodamo še poseben način pridelave, ki se kar konkretno razlikuje od evropskega, potem je vse to skupaj recept za odlična in res posebna vina. 

Če čisto na kratko in laično opišem, kako se pridelava razlikuje. Ne ločujejo lupine od jagode. Ne dodajajo sladkorja, žvepla, itd. Samo vino pa nekaj mesecev zori v posebnih amforah, ki so vkopane v zemljo. Dobimo popolnoma naravna vina, po katerih zjutraj ne boli glava :)

Hostel je organiziral turo po vinski regiji Kaheti vzhodno od Tbilisija. Obiskali smo tri vinske kleti in probali kak ducat vin. Sicer ni morda zadeva čist na nivoju probavanja vin, ker enkrat smo stali okoli mize in so nam samo polnili kozarce... Ampak vseeno... Gruzijska vina so odlična..!

Po vinih pa še tradicionalno gruzijsko kosilo - kinkali. Kot nekakšni ravijoli, samo da so nekajkrat večji oz. ravijoli so kot kinkaliji, le da so manjši :)








Ni komentarjev:

Objavite komentar