ponedeljek, 30. januar 2012

Chimpanzee tracking

Kraj: Queen Elizabeth National Park, Uganda
Sledenje šimpanzom. To je bil neke vrste tolažilni izlet namesto goril. Pa še to sem si lahko privoščil le najcenejšega, za katerega pa ne zagotavljajo, da bomo šimpanze tudi videli. 

V parku Queen Elizabeth se nahaja 8km dolga dolina Kyambura Gorge z deževnim gozdom. V njej najdemo slone, osem vrst opic, leoparde, hipote, itd... Največja posebnost doline pa je trop šimpanzov.

Z vodičem se spustimo v dolino. Tri ure jo prečesavamo. Nikjer nobenega šimpanza. Le nekaj opic in slon, ki se nam je približal na vsega par deset metrov. Slona se vodiči res bojijo. Tako da je že napel kalašnika in za začetek le z roko udaril po orožju. Ta hrup je bil dovolj, da se je slon pognal v beg. Kako to lomasti. Dobesedno se drevje lomi pred njim. Če slon ne odreagira na prvi hrup, pa vodič ustreli v zrak. To ga zmeraj prežene. S tem pa preženeš še vse ostale živali, kar si pa ne želimo.

Po treh urah oddidemo malo razočarani iz doline. Na vrhu doline pa vodič takoj opazi šimpanze na drevesu na nasprotni strani. Spustimo se nazaj. In kmalu najdemo dva šimpanza. Mamo in otročiča na vrhu drevesa. Malo daleč sicer. Ampak tisti trenutek to sploh ni bilo pomembno.


Stopinja od slona



Tamal šimpanz

Ni komentarjev:

Objavite komentar