petek, 29. september 2017

Pande

Mesto Chengdu v provinci Sichuan je najbolj znano po rezervatu pand na severu mesta. Je eden večjih rezervatov, kjer pande ne živijo v živalskem vrtu - no, meni je ta rezervat še zmeraj deloval kot živalski vrt. V njem lahko najdemo okoli 120 pand in 75 rdečih pand (zadnja slika).

V rezervat sem se odpravil skupaj s švicarskim parom, za katerim se je izgubila sled pred več kot dvema mesecema na beloruski meji. Njuna hčerka me je namreč kmalu izbrskala na internetu - kljub temu da je imela le ime. In ker je plan podoben, smo se dobili v Chengduju.

Najboljši čas za obisk pand je zjutraj ali zvečer. Pande namreč zelo rade spijo, dejavne so le v času, ko se hranijo. Ker je rezervat zelo popularen, je tako zjutraj gneča nepopisna. Včasih dobesedno čakaš v nekakšni grupi, da bodo vsi pred teboj naredili svoj komplet selfijev, da boš sam prišel do ograje naredit nekaj posnetkov. Da vas naslednjih nekaj fotografij pand (ob katerih se marsikdo stopi) nebi preveč zavedlo, da je res tako lepo kot je na fotografijah, sem dodal še fotografijo, ki prikazuje dejansko situacijo v rezervatu. Chinese everywhere :)








Ni komentarjev:

Objavite komentar