četrtek, 15. marec 2012

Tahrir

Kraj: El-Tahrir Square, Kairo, Egipt
Januar 2011. Na trgu Tahrir v Egiptu se pričnejo demonstracije proti Mubaraku in njegovemu režimu. Demonstracije spremlja tudi nasilje. Iz Egipta prihajajo zgolj novice o nasilju, demonstracijah, revoluciji, vojski, itd. In posledica je ogromen upad turistov. Devet milijonov družin živi od turizma in čez noč je njihov glavni vir dohodka ustavljen. Revščina se v nekaterih delih Egipta še poveča.

Danes, več kot leto dni po začetku demonstracij, turistov še zmeraj ni. Marsikdo je zaprl svoje agencije, trgovinice, restavracije. Ulični prodajalci se grebejo za vsakega turista. V nekaterih mestih so res nadležni. Gizo je pred leti dnevno obiskalo preko 15.000 turistov. Danes zgolj okoli 1000. Za ogled grobnice v Dolini kraljev se je pred revolucijo čakalo po dve uri. Danes je v njej le nekaj turistov....

In kako je stanje v Egiptu? Popolnoma varna država..! Nikjer nobenih demonstracij. Nikjer nobenega nasilja. In če si želite videti Egipt, potem je sedaj pravi čas za obisk. Sem pa sam seveda moral iti pogledat Trg Tahrir, kjer je bilo središče revolucije. Na trgu je le nekaj šotorov, nekaj zastav, dve lutki visita iz semaforjev in predstavljata obešenega Mubaraka.... Vse ostalo je pa kot pred revolucijo.




Ni komentarjev:

Objavite komentar