nedelja, 15. januar 2012

Ngorongoro

Kraj: Ngorongoro, Tanzanija
Krater Ngorongoro je ena izmed najbolj obiskanih točk vzhodne Afrike. Brez pretiravanja, ampak to je en res nepredstavljivo lep košček sveta. Nisem si mogel kaj, kot da objavim en kup slik. Najprej krater, potem živali in na koncu še Masaje, ki živijo okoli kraterja.

Ubistvu krater Ngorongoro ni krater. Le oblika spominja na krater. Čeprav je pa res, da je nastal zaradi vulkana. Na tem mestu je bil vulkan, ki ga je razneslo. Tla so se vdrla in nastala je 600 m globoka in 18 km široka kotlina oz. caldera.

Krater je dom za praktično vse tipične afriške živali. Ko smo se spustili vanj smo takoj videli geparda. Malo naprej še par levov. In človek bi si mislil, sedaj ne bo nobenih živali v bližini levov. Ampak že po nekaj sto metrih čreda zeber in bizonov. In tako po celem kraterju. Povsod je polno živali. In v prvih dveh urah smo že videli 'big five' ali po naše; leva, geparda, bizona, nosoroga in slona.

Vso to bogastvo pa pomeni tudi ogromno turistov. Kamorkoli se obrneš vidiš kakšen safari džip... Okoli geparda tudi po dvajset in več vozil... Še sreča, da se lahko voziš le po cesti...

Panorama kraterja Ngorongoro (klikni za večjo sliko)

















Ni komentarjev:

Objavite komentar